Zöld utat kapott Vésztőn és Szeghalmon a Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése című pályázat 

A Békés Megyei Önkormányzat tájékoztatása alapján zöld utat kapott a Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése TOP-1.4.1-es pályázat Vésztőn és Szeghalmon is. A Terület-és Településfejlesztési Operatív Program által tizenegy Békés megyei projekt kapott támogató döntést az Irányító hatóság jóvoltából, amelyeknek az értéke közel 1,6 milliárd forint. A nyertesek között Vésztő, Szeghalom, Bucsa, Szabadkígyós, Csorvás, Füzesgyarmat, Gyomaendrőd, Mezőberény és Zsadány szerepel.  

A projekt célja, hogy a településeken a 3 éven aluli kisgyermekek számára a napközbeni elhelyezést biztosító bölcsődei ellátási formák kapacitásait és az általuk nyújtott szolgáltatások minőségét növeljék, valamint a munkavállalói mobilitást támogassák ezáltal. Kiemelten fontos, hogy a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatérésének elősegítését segítsék a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztésekkel. 

A Kormány 1554/2019. (IX. 26.) Korm. Határozata által a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében finanszírozott egyes projektek támogatásának növeléséről döntöttek. Ennek köszönhetően Battonya Város Önkormányzata 11, Orosháza 35 és Gyomaendrőd városa 10 millió forint többlettámogatást kap a TOP keretein belül.