Életmentő lehet az egymásra figyelés!

A tél egy gyönyörű évszak! A legszebb momentuma talán, amikor a jó meleg szobából egy bögre forró csokival vagy teával a kezünkben kinézünk az ablakon át, és látjuk a hóval borított csodás fehér tájat! Ilyenkor szívesen hó csatázunk vagy épp hóembert építünk szeretteinkkel!

Időjárásunkra elmondható, hogy továbbra is marad ez a változékony, téli idő. Erősebb lehűlés vagy felmelegedés a következő napokban nem várható. Szórványosan kisebb hószállingózás, havas eső és sajnos ónos eső is előfordulhat.

Ebben az időben nagyon fontos, hogy odafigyeljünk egymás testi épségére is. Ugyan úgy, ha havat kell lapátolni vagy ha tudomásunk van arról, hogy ha – főleg az idősebbek – valaki nem tud magára egyáltalán vagy csak részben fűteni, semmiképp se hagyjuk a jéghideg otthonában „fűtés” nélkül! A legjobb, ha azonnali segítséget kérünk a bajba jutottnak!

Nagy bajt jelezhet, ha valahol nem füstöl a kémény, vagy ha nem lehet a megszokott időben látni a szomszédunkat. A téli tragédiák zömét a fűtetlen lakások teszik ki. Minden élet számít, ezért is fontos azonnali segítséget kérni valamelyik karitatív szervezettől és a települési önkormányzattól! A baj megelőzése a közösség felelőssége is!

Szervezet, ahova segítségért fordulhatunk:

MAGYAR VÖRÖSKERESZT BÉKÉS MEGYEI SZERVEZETE
5600 Békéscsaba, Bajza u. 15.
Telefon: (66) 450-634, (70) 933-8291
E-mail: bekesmegye@voroskereszt.hu
Web: www.bekesmegye.voroskereszt.hu
Képviselő: Tóth Zoltánné, megyei igazgató