X. Betakarítási ünnep Dévaványán

2017. szeptember 23-án került megrendezésre Dévaványán a jubileumi X. Betakarítási ünnep. A helyi Dévaványai Általános Művelődési Központ adott helyett a rendezvénynek. A programok idén is sokszínűek voltak. A kicsiktől a nagyokig minden kedves látogató jól érezhette magát. Mindemellett a települési önkormányzat 1200 adag gulyáslevest osztott ingyen.

Egész napos rendezvénysorozat vette kezdetét Dévaványán a Betakarítási Ünnep keretén belül. Ezen a napon a helyi termelők portékáival találkozhattunk, valamint főzőversenyt hirdettek. Szórakoztató programokkal vártak minden kedves kilátogató helyi lakost.

A „Betakarítási ünnep” keretén belül a kistermelők, kis kerttulajdonosok, gyümölcstermesztők, hobbikertészkedők mutatták be a háztáji kertekben termelt terméseket, zöldségféléket, gyümölcsöket és ezek felhasználását, valamint a régi, hagyományos tartósítással elkészített termékeket. 

Láthattuk a Dévaványai Csipkerózsa mazsorettcsoport táncosbemutatóját.

 

 

 A kiállításon részt vettek a helyi óvodák, a Ványai Ambrus Ált. Isk és AMI diákjai, a Gyulai Szakképző Centrum Dévaványai intézményének diákjai, a Hagyományőrző Nők Egyesülete, Gyányiné Wagner Judit, Vida Lukcsáné, Víg Hilda, Tóthné Kiss Izabella, a Hajnal István Szociális Szolg. Centrum, a Bereczki Imre Helytörténeti Gyűjtemény, a Múzeumbarátok Köre és a DÁMK Művelődési Ház dolgozói. 

Jó ebédhez szól a nóta! – Horváth Rudolf és zenekara örvendeztette meg a vendégeket ebéd közben szép muzsika szóval.

A gyerkőcök hallhatták Tücsök Peti és Hangya Levi  vidám zenés gyermekműsorát.  

Kora délután kihirdették a főzőverseny nyerteseit. Minden induló csapat emléklapot kapott a részvételért. A főzőverseny harmadik helyezettje a DÁMK főzőcsapata-Borbíró József, a második a Csipkerózsák-Bakó Gábor, az első pedig Balogh Zsigmond és baráti társasága lett. Különdíjjal az idén a Dévaványai All Stars egyesület gazdagodott, akik 300 db szilvásgombóccal örvendeztették meg a vendégeket.

A színpadon az Acoustic Planet zenekara lépett fel, akik híres külföldi előadók slágereit, akusztikus formában adják elő.  

A késő délutáni órákban Csocsesz és zenekara alapozta meg a kellő hangulatot! 

 Köszönjük a képeket Ambruzs-Szabó Józsefnek!

A képeket megtekinthetik Facebook oldalunkon.

 Videó összeállításunkat az alábbi linken érheti el.